Drop pensionen og giv 1 mio kr til alle nyfødte børn

Jeg faldt over denne ret interessante artikel forleden, hvor tidligere direktør for PenSam Helen Kobæk beskriver en ret interessant løsning på et stort problem:

Helen Kobæk - Drop pensionen og giv 1 mio kr til alle nyfødte børn

Vi mangler kvalificeret arbejdskraft, der er for mange der får stress og brænder ud, og der er mange mennesker, der stadig er friske nok til at bidrage til arbejdsmarkedet efter pensionsalderen.

Derfor foreslår Helen at vi skal:

Droppe pensionen, og i stedet skal staten give alle nyfødte børn 1 mio. kr. Pengene kan samle renters rente (aka "det 8. vidunder") indtil barnet er myndigt til at få adgang til denne pausekonto.

Fremtidsforsker Anne Skare Nielsen bød også op til dans om livspauser i en tråd for nylig.

Der er forskellige perioder i livet, hvor man har særligt brug for pauser, som fx når man har små børn, hvis man har alvorlig sygdom i familien, hvis man er stresset eller har en livskrise, eller hvis man gerne vil prøve lykken som iværksætter.

Jeg har selv levet af min private opsparing 2 gange, og det er den skønneste følelse at have givet mig selv mulighed for det.

Ikke noget med et rigidt og kontrollerende dagpengesystem, og ikke noget med opslidende sygefraværssamtaler eller behov for at tigge om fri uden løn!

Som Warren Buffett siger:
"My wealth has come from a combination of living in America, some lucky genes, and compound interest."

Og det kendte ordsprog understreger det:
"Time in the market beats timing the market."

Hvad synes du?
Er du klar til at droppe pensionen og indføre en pausekonto?


Lægger du en dæmper på dig selv og dit smil?
10 indsigter, jeg fik til EuroPerio10 som jeg synes du også skal kende