Så er der sgu gået valgkamp i tænderne!

Så er der sgu gået valgkamp i tænderne! Flere partier har sat fokus på tandpleje. Det er vi mange, der er glade for... MEN!

Bare lige for god ordens skyld, synes jeg man skal overveje nogle ting før man sætter sit kryds i stemmeboksen.

Der er mange områder i sundhedsvæsenet, der trænger til en seriøs opgradering, bl.a. psykiatrien, sygeplejeskernes løn, de unges mentale trivsel og ikke mindst basal tandpleje.

Sunde tænder er en nøgleingrediens i et godt helbred.

Lige nu betaler staten ca. 15% af de voksnes tandlægeregning via sygesikringstilskuddet, og de resterende 85% skal man selv betale ud af egen lomme, via forsikring eller bevilling fra kommunen.

Når flere politikere siger de vil have gratis tandlæge, hvad betyder det så egentlig? Skal vi alle have dækket alt, selv kosmetisk tandregulering og tandblegning som voksne? Hvor går grænsen?

Og hvem skal behandle dem? Der er i forvejen alvorlig mangel på alt slags tandplejepersonale i DK.

I England er det offentlige tandplejesystem ved at kollapse. Patienterne er endt som taberne med årelange ventelister på tandbehandling, tandplejepersonale der flygter fra NHS, og stor social ulighed, hvor kun dem der har råd får tandbehandling i privat regi.

Er politikerne REELT klar til at finde permanent finansiering til ordningen, eller ender det bare med en underfinansieret ordning som NHS i England?

"Du skal ikke tage det personligt, men jeg hader tandlæger"
Kemisk plakkontrol i fremtidens tandpleje