Vi bør rekruttere folk på EQ

Det er nu 11 år siden jeg blev uddannet tandlæge, og da jeg er blevet selvstændig og dermed arbejder i mit eget CVR-nummer betyder det også, at jeg for første gang i år kunne tilmelde mig Klinikejerkonference 2023, som afholdes af Tandlægeforeningen.

Her er 5 vigtige pointer, der blev sat fokus på ved konferencen:

1/ Det er vigtigt at få lavet stærke samarbejder med forskellige patient- og behandlerforeninger. Vi skal stå mere sammen med hinanden.

2/ Der er kommet højere omkostninger i samfundet, og det er sværere at rekruttere medarbejdere. Vi skal have øget fokus på rekruttering og delegering, og hvordan vi udnytter ikke-tandlægernes ressourcer bedst muligt.

3/ Globalt er 60% mennesker uengagerede i deres arbejde. Den største grund til udbrændthed hos medarbejderne er manglende anerkendelse fra ledelsen.

4/ Man kan ikke være en bæredygtig virksomhed, hvis man gør folk syge. 67% af generation Z overvejer den mental sundhed ift arbejdsgiver. Når en medarbejder går ned med stress, kan det koste op til 1 mio kr.

5/ Man burde rekruttere folk på EQ (emotionel intelligens), og ikke IQ. En leder med lav EQ, og dermed lav selvindsigt, giver et ekstremt dårligt arbejdsklima. En udtalt 0-fejlskultur giver en angst arbejdskultur, hvor folk er bange for at lave fejl.

Resten af noterne sender jeg ud på mit nyhedsbrev Dental Insights i morgen. Du kan tilmelde dig herunder, hvis du ikke er én af de 1100+ tandfaglige, der allerede følger med og støtter nyhedsbrevet. 😍

https://lnkd.in/eaipesNT

Hvad tænker du vi skal gøre ved manglen på arbejdskraft i tandplejen - på kortere og længere sigt?

Har du fundet en god løsning, du vil dele med os andre?

Mundhulebakterier kan rejse fra munden ud i blodbanen og op til hjernen og forårsage hjerneabscesser
Hvordan går vi "fra mere til bedre" i tandplejen?