Tandfaglig eller tandfluencer?

Tandfaglig eller tandfluencer?

Ej okay, selvfølgelig er det ikke et enten-eller scenarie, men i fremtiden kommer vi til at se flere klinikker, der bliver mere hybride — både på det menneskelige, kliniske og teknologiske plan.

PERSONLIG — PROFESSIONEL
En tandlæge/tandplejer er ikke kun en behandler. Det er også et menneske, som patienterne gerne vil opleve faglighed og personlighed fra. Jeg har talt med mange patienter, der gerne kører langt for en tandlæge/tandplejer med en skøn personlighed.

MENNESKE — TECH
I fremtiden er det ikke nok kun at tænke behandling inden for klinikkens 4 vægge. Patientens brugerrejse begynder helt hjemme i stuen, når de får sms-indkaldelsen, og den slutter igen hjemme på badeværelset, når patienten er topmotiveret for at bruge tandtråd eller mellemrumsbørster (i hvert fald de første 1-2 dage efter tandlægebesøget, lad os nu være ærlige). Her kan nye teknologier støtte op om patientens brugerrejse og hjælpe dem implementere den ønskede adfærdsændring.

HJEMME — KLINIK
Det er ikke nok at lave smukke behandlinger. Vi skal også have forebyggelsen med. Når fremtidsforskere udtaler at vi i DK kun bruger 3% at vores sundhedsudgifter på forebyggelse, så skal vi ændre noget. Der bliver større fokus på helhedsorienteret sundhed, og hvor tæt munden hænger sammen med kroppen. Som en af mine kollegaer engang sagde: “Jeg har endnu ikke set en mund komme ind på klinikken uden at en krop fulgte med!”

Stor TAK til PTO - Praktiserende Tandlægers Organisation for at invitere mig til at holde oplæg på jeres Klinikdag 2023.

Og stor TAK til alle jer, der var med som publikum. Især mit eget personlige heppekor Bilal Itani og Richard Bundsgaard. ❤️

En klinikejers bedste råd til nyuddannede tandlæger og tandplejere
Hvordan kan tandbranchen kan blive mere bæredygtig og klimavenlig?