Da jeg var tandlægestuderende, skulle man både være tandlæge, tandplejer og klinikassistent på samme tid.

Da jeg var tandlægestuderende, var man altid alene om at have en patient. Man skulle både være tandlæge, tandplejer og klinikassistent på samme tid.

Vi skulle være på klinikken 15 minutter i forvejen, så vi kunne nå at hente alle de nødvendige materialer og instrumenter og dække op til den kommende behandling.

Derudover skulle vi måske også lige nå at snakke behandlingsplanen igennem med vores kliniske lærer, inden vi gik ud og hentede patienten.

Og når man så var i gang med at lave det store hul i patientens bagerste kindtand i overkæben, kunne man kun bore i 10 sekunder mens man holdt spejlet i den anden hånd. Derefter måtte man lægge tingene, og dernæst tage det store sug og trefunktionssprøjten og fjerne spyt og blæse med luft for at se hvor langt man var kommet.

Det er intet under at det tog 2 timer at have én patient (plus blod, sved og tårer)!!

Nu har Aarhus Tandlægeskole slået alle de tandfaglige uddannelser sammen under ét institut, og det giver vanvittigt god mening.

Stor respekt til Caroline Bindslev Hørsted og Siri Beier Jensen for jeres fremsynethed og tværfaglighed!Universitet IOOS - dom-fou-YRMWVcdyhmI-unsplash.jpg

Nøglen til et langt liv omfatter 6 gode råd
Vidste du at man som sundhedsperson kan komme med som observatør på en ambulance eller akutlægebil?