Indlagt med sygdom og udskrevet med tandproblemer

Velkommen til hospitalet! Du bliver indlagt med en alvorlig sygdom og bliver udskrevet med livslange tandproblemer, som du ikke selv har råd til. Håber det er okay?

Dét er den absurde realitet for mange mennesker, når de får en alvorlig sygdom som fx kræft i hovedhals-området. Først skal de kæmpe for livet, og derefter skal de døje med senfølger som bl.a. voldsom caries og ekstrem mundtørhed resten af livet.

Staten støtter 100% af din lægeregning, men kun ca. 15% af din tandplejeregning. Det betyder at du skal betale 85% af din tandplejeregning af egen lomme. Mange mennesker har derfor ikke råd til at få lavet de nødvendige tandbehandlinger og forebyggende tiltag, som de har behov for.

Når man har senfølger fra kræftbehandling, der har givet tandproblemer, kan man søge om tilskud (økonomisk støtte) til tandplejeregningen, men det kan være meget kompliceret at blive godkendt. For man skal kunne bevise at tand- og mundskaderne er sket pga. kræftbehandlingen, og det kan være svært hvis man ikke har gået regelmæssigt til tandlæge eller tandplejer i flere år.

Som Susanne Kleist og Susanne Egtoft Nielsen fra Tandlægeforeningen skriver, burde tandpleje være en del af det samlede kræftpakkeforløb.

For hvorfor kan man først (måske!) få tilskud når skaden er sket?Velkommen til hospitalet - martha-dominguez-de-gouveia-nMyM7fxpokE-unsplash.jpg

Den mest oversete og nok vigtigste grund til at få regelmæssigt tandeftersyn, kender du nok ikke – heldigvis!
Et overset biohack, som både naturligt og billigt giver stærke resultater