Hvordan lærer du bedst?

Hvordan lærer du bedst? Altså virkelig får bearbejdet noget viden, så du kan huske det til senere? 🤓

På tandlægestudiet fandt jeg og mine medstuderende veninder hurtigt sammen i en læsegruppe (det kunne jo være så hyyyggeligt!), men efter kort tid måtte vi tage nogle svære snakke om at splitte os op, fordi vi simpelthen indlærte forskelligt.

Nogle af os var mere auditive, og andre var mere visuelle. Det betød at nogle af os skulle tale tingene igennem for at forstå det, og gerne også stå op og gestikulere samtidigt, og andre havde brug for at slå op i bogen og se teksten visuelt før de kunne være med.

Vi skrev også noter forskelligt. Jeg har altid brugt mange farver for gøre det spændende og sætte det i system.

Det blev udmattende for alle. 😫

Det endte med at jeg læste op til anatomi sammen med Lea Astrid Edske, og vi blev et dream team! Vi indlærte på samme måde, og skiftedes til at undervise hinanden i forskellige dele af hoved-halsområdets anatomi.

Til eksamen trak jeg de to hjerneområder mesencephalon og spatium lateropharyngeum, som jeg blev eksamineret mundtligt i. 😅

Både Lea og jeg acede den svære anatomi-eksamen, og det var fordi vi havde tærsket hinanden igennem stoffet på den måde, der passede bedst til os.

Når jeg kigger tilbage på noterne, forstår jeg stadig ikke helt at vi kunne ALT det og mere endnu.

Hvordan indlærer du bedst?
Ved at læse, lytte, tale med andre, stå op og gestikulere, hoppe og danse eller noget helt sjette?
Laver du huskeremser eller har du andre gode tips til indlæring?

Hvad har du skulle lære eller været til eksamen i, som har været helt vildt kompliceret?

Du må gerne blære dig! 🔥

Hvem hjælper du først i et trafikuheld?
Et ekstremt billigt og undervurderet kursus