Bliver tandlæger i fremtiden mundlæger eller specialister i oral sundhed?

Bliver tandlæger i fremtiden mundlæger eller specialister i oral sundhed?

Skal tandpleje i fremtiden være en del af større tværfaglige sundhedshuse og nærhospitaler?

Det er nogle af de ting, der bliver talt om i dag på Tandlægeforeningens konference for parodontitis og komorbiditet i dag og i morgen (dato er overskredet).

Munden er adskilt uddannelsesmæssigt, behandlingsmæssigt og økonomisk fra den menneskelige organisme, og det giver ingen mening at ét organ er ekskluderet fra resten af kroppen.

Jeg er i godt selskab her sammen med Lotte Buhl Jyde, min mor og hundredevis af tandlæger, læger og andre sundhedsprofessionelle. 🤓

Og jeg skriver selvfølgelig noter. Meld dig til på www.annemettestougaard.dk, hvis du vil have dem tilsendt i komprimeret format. ❤️

➡️ Synes du at tandpleje skal tilbydes som en del af en pakkeløsning til patienter med kroniske diagnoser?

➡️ Er det okay at man kan få behandlet et brækket ben over skatten, men ikke en knækket tand?

Tak for gode oplæg fra:
Palle Holmstrup, Björn Klinge, Allan Flyvbjerg, Susanne Kleist, Siri Beier Jensen, Susanne Gjørup Sækmose, Mogens Kilian, Peter Riis Hansen, Lisa Bøge Christensen, Claus H. Nielsen, Anita Tracey, Anne Havemose-Poulsen, Lene Terslev, Daniel Belstrøm og Christian Damgaard.

























Har du en god kollega, som du kommer i flow med? Altså dén slags kollega, hvor man også selv har lyst til at melde sig syg, hvis vedkommende er syg.
Hvorfor hedder det egentlig "parodontitis" nu, og ikke længere "parodontose" eller "paradentose"?