Mine 5 bedste råd til nyuddannede tandlæger og tandplejere

STORT TILLYKKE til alle jer nyuddannede tandlæger og tandplejere, der i disse dage bliver færdige med mange års studier!

Det er en flot titel I får, og et stærkt fællesskab I bliver en del af nu. Der er brug for jer.

Jeg blev selv færdig som tandlæge i 2012, og jeg vil her give dig mine 5 bedste råd.

1) Hold fast i dine venner og gode medstuderende. Et stærkt netværk er GULD værd.

2) Tandplejen er et meget alsidigt fag. Du kan dygtiggøre dig inden for mange forskellige områder, fx specialiseret kliniker, forsker, SoMe ansvarlig, klinikejer, overtandlæge, fagpolitiker, tandfaglig specialist i dentalbranchen og iværksætter.

3) Det er okay, hvis du har brug for at der sker noget nyt efter nogle år. Fremtidsforskerne siger at folk nu har 17 forskellige ansættelser i gennemsnit i løbet af karrieren. Du er ikke forkert, bare fordi du gerne vil prøve noget nyt.

4) Bliv ved med at efteruddanne dig. Tag både på de lidt dyrere kurser, find en masse gratis læring på fx webinarer, og kig dine mere erfarne kollegaer over skulderen.

5) Lad være med at sætte dig for dyrt for hurtigt. Man kan hurtigt blive forblændet af at gå fra SU til en god løn, men hvis du på et tidspunkt har brug for at gå ned i tid, eller tage en pause, så er det rigtig rart at have luft i budgettet.

Hvis du på et tidspunkt har brug for sparring omkring job, tanker og livet som tandfaglig, så ræk endelig ud. ❤️

Kh Anne Mette

PS: Du er velkommen til at melde dig til mit nyhedsbrev Dental Insights, hvor jeg løbende deler ud af tandfaglig viden. Du melder dig til her: www.annemettestougaard.dk

10 indsigter, jeg fik til EuroPerio10 som jeg synes du også skal kende
Hvor mange patientunderskrifter kan der være i en lille bil?