Hvor mange patientunderskrifter kan der være i en lille bil?

Hvor mange patientunderskrifter kan der være i en lille bil? 😅

Svaret er: 65.000 underskrifter!

I 2018 blev overenskomsten på tandlægeområdet i Danmark opsagt og erstattet med en særlov, hvor politikerne fjernede 300 mio kr fra statens tilskud til tandpleje.

Dermed blev det (endnu) dyrere for den almindelige dansker at gå til tandlæge. Helt konkret er patientens egen andel af tandlægeregningen steget fra 55% i 1980 til de nuværende 82%.

Derfor besluttede tandlæger, tandplejere og klinikassistenter i hele Danmark at bruge en masse frivillige timer på at samle underskrifter fra deres patienter, fordi ALLE mennesker bør have lige adgang til forebyggende og basal tandpleje, uanset størrelsen på deres pengepung.

Sunde tænder og mund er afgørende for en sund krop og sind!

Forleden kørte jeg ud til Roskilde, og vi pakkede min lille bil til bristepunktet med de 65.000 underskrifter, som blev indsamlet.

Så tøffede jeg til Amager og afleverede underskrifterne til en mega sej patientrepræsentant Dunja Fogelberg Hansen, som vil fremlægge underskrifterne for politikerne og bruge det i kampen for bedre tandsundhed til alle.

Hun fik næsten tårer i øjnene af taknemmelighed.

STOR TAK til alle, der har gjort en indsats for at vi sammen med patienterne, tandplejepersonalet og Tandlægeforeningen kan sætte fokus på hvor vigtig tandsundhed er. ❤️

Og en særlig tak til mine kollegaer og med-ildsjæle:
Eddie Basson, Jens Lætgaard, Morten Worsøe, Niels Bahn Christensen, Henrik Riisager Harmsen, kim lindgreen, Neda Sardari og Palle Christiansen. 🔥


Hvordan synes du at tandlægeregningen skal fordeles imellem offentligt tilskud, forsikringer og egenbetaling?

Mine 5 bedste råd til nyuddannede tandlæger og tandplejere
Jeg har holdt en stor ting hemmelig