§166 (sundhedsloven) er endelig blevet opdateret!

Jeg elsker når folk er ultradedikerede til en sag. Især når det er en sag, som har kæmpe betydning for en gruppe hårdt ramte mennesker.

For nogle år siden var jeg ude og kigge tandlæge Lars Nygaard og tandplejer Tina Kragh over skuldrene og blive klogere på hvordan de tog sig af deres patienter.

Lars og Tina har nemlig specialiseret sig i at behandle og forebygge mund- og tandsygdomme hos bl.a. hoved-halskræft patienter.

Mange af disse patienter er blevet ladt i stikken efter deres kræftbehandling, fordi tilskudsordningen §166 (sundhedsloven) indtil nu kun har dækket "betydelige dokumenterede tandproblemer", og dermed ikke dækket den nødvendige forebyggelse for at tandproblemerne opstår.

Det var derfor en glædens dag for mange, da Tandlægeforeningen for noget tid siden kunne annoncere at §166 bliver udvidet, så flere syge patienter nemmere kan få økonomisk støtte.

Stor tak til alle, der har arbejdet på denne sag, herunder selvfølgelig Tandlægeforeningens formand Susanne Kleist og nyudnævnte vicedirektør Noa Jankovic.

Forhåbentlig bliver det fremover også en nemmere og mindre tidskrævende og frustrerende proces for alle de tandlæger og tandplejere, som behandler og forebygger tandsygdomme hos denne patientgruppe. Og selvfølgelig også for patienterne. ❤️

Føler du nogle gange at du ikke slår til?
Hvad nytter det at bliver ved med at knokle på klinikken, hvis man er ved at gå i stykker indeni?