Fremtidens tandklinikken bliver hybrid

Selvom jeg kom med på et afbud, hoppede jeg gladeligt på toget til Horsens kl 5 fredag morgen, for at give mit bud på hvordan tandklinikken i fremtiden bliver mere hybrid.

Tandlægeforeningen gav selv et fremragende resumé af mit oplæg på deres Instaprofil @odontologerne, som jeg gerne vil dele her:

1. Vi kan ikke længere nøjes med at være tandlæger bag klinikkens fire vægge. Patientens brugerrejse starter ikke først når de træder ind ad døren på klinikken -- nej, den starter helt hjemme i stuen når de får en sms-indkaldelse eller et nyt symptom. Nye sundhedsteknologier kan støtte op om patientens brugerrejse og hjælpe med den ønskede adfærdsændring.

2. Fremtidsforsker Daria (Dasha) Krivonos har regnet på Danmarks sundhedsudgifter, og vi bruger 97% af udgifterne på behandling og kun 3% på forebyggelse. Vi er nødt til at have et større fokus på helhedsorienteret sundhed, hvor munden hænger sammen med kroppen. Forebyggelsen skal med. En behandling af høj kvalitet er også forebyggelse, da man sparer patienten for omlavninger og komplikationer i fremtiden.

3. En tandlæge eller tandplejer er ikke kun en behandler. Patienterne knytter sig til mennesker, der både har høj faglighed og en skøn personlighed. Vis dine patienter hvem du er, og du vil få patienter der vil køre langt for at gå hos dig.

Vi skal tænke ud af klinikkens fire vægge og ud af mundens 5x5 cm -- vi skal blive hybride!

STOR TAK til Tandlægeforeningen, fordi jeg måtte komme forbi!

Det er en kæmpe fornøjelse at få lov til at dele mine tanker om fremtidens tandpleje og tale med mine dejlige og dygtige kollegaer fra hele landet.

Jeg fik endda mulighed for at køre hjem i toget med min gode tandlægeveninde Lotte, som jeg nu har kendt i 18 år lige siden vi startede på samme klinikhold. ❤️


Hvad tror du bliver en vigtig og uundgåelig fremtidstrend for tandplejen?

Advarsel: En ærlig nytårshilsen coming up
Dagens bedste nyhed! Flere patientgrupper kommer i Sundhedsloven §166